Едно море по време на COVID, на север от 2020 година 😉

Август е или иначе казано осми месец. Обичам осмицата. Освен, че се изписва красиво, ми носи аромат на море. Пък и нали е числото на изобилието. Да, то морето, стига ми само да зарея поглед в необятната му шир и душата ми започва да изобилства от мисли, чувства, вълнения. Обичам да чувствам морето с всичките си сетива.  Колкото по-близо до него, толкова по-автентична се чувствам. Обичам простотата на досега ми с него. Повече море, повече пясък, по-малко бетон, никакви шезлонги, сламени чадъри, барчета, варена царевица, водни колела, банани и розови фламинга. Див плаж, пясък между страниците на недочетена книга, дзен кула от морски камъчета, пясъчен замък, свободни мисли, творчески пориви и безбрежното синьо, отмиващо и последната доза тревога или обида. Това е то, нашето море за трима.

Годината е 2020. Времето отдавна е спряло и застинало някъде между 1986 и 1990. Бунгала – типични за соца. Семпли, без екстри, с всичко необходимо. Вода и ток. Борова гора, аромат на огнище, непринудени запознанства, безкрайни разговори на открито, свободни детски игри без електронни устройства и интернет. Жмичка, гоненица, “шише”, тийнейджърска среща в беседката отсреща, тайни разговори, срамежливи усмивки. Дървените пейки, едва побират многобройната компания от новозапознали се юноши, които разменят мисли, думи и флуиди, без алкохол и мощни тон колони, музиката си я пеят сами.

Кристи отдавна вече спи, наред с връстниците си от лагера. А, ние като зрители на филм, прожектиращ се на отсрещната беседка, с нескрито задолство и любопитство, отпиваме глътка от чашите си и наблюдаваме щастието, което искри в игрите на по-големите деца. Как ми се иска да чуя и да се потопя за миг в тайнствените им разговори. Оставям си с кефа от нашите лични разговори на верандата, с гледка към “младостта”. И сърцето ми ликува. Потънали в блаженството на безвремието между дървените бунгала  и дивият плаж на крачка от тях, попиваме всичко и тъпчем в джобовете от безбрежното синьо и пълним сърцата с радост, най-обикновена!

Към началото
error: Съдържанието е защитено!!!