Честита нова 2021 година

Да бъде здрава, щастлива и споделена.

Може ли един род, едно семейство да бъде здраво, силно и сплотено, ако няма общи семейни цели, задачи и мечти? Ей, такива мисли ме вълнуват в първите дни на новата година.
Докато наблюдавах в ранните часове на тази утрин, през прозореца, вятъра брулещ клоните на дърветата, голи и все още непокрити със сняг, си спомних за последното семейно преживяване, в първите дни на новата година, което имахме в полите на Пирин, чак до х. Безбог.

Снежно, свежо, прекрасно приключение навън в обятията на чистия планински въздух, усмихнати и заедно. Изплуваха картини в главата ми, спомних си за скърцащия сняг под краката ни, за гледките откриващи се от седалката на лифта, за адреналина от движеща се шейна по пистата за скиори.

Замислих се за всички онези семейства, в които копнежите, желанията и целите се разделят на толкова, колкото членове има в семейството. И каква е вярната посока, когато единият предпочита уюта на дома, топлата завивка, филмовите маратони…а другия не може да отмести поглед от заснежените върхове и все натам го тегли. Какво пък толкова, мислим си. Единия си гледа филм, докато другия лети с парапланер над някой връх, всеки получава това, което иска. Да, така е…но, ако мечтите, целите и задачите ни си ги представим като общо въже, което всички заедно теглим в една посока и дърпаме натам, накъдето всички гледаме, ще има радост, ще има и успех. Но, какво, ако всеки дърпа в своята посока.

Да, разбира се всички ние имаме свои собствени, цели, задачи и намерения, като самостоятелни същества, които сами може да решаваме защо и какво искаме и това е наше изконно човешко право. Но, ако обединени в едно семейство, нямаме общи такива, що за семейство сме. По този сложен начин исках да кажа, че всяко здраво и сплотено семейство трябва да има общи цели и мечти и съответно всеки да участва със свои задачи в постигането им и тези цели, въжделения и мечти да са по “вкуса” на всички от най-големите до най-малките. Живота заедно, включва много повече от това да съжителстваме под един покрив. Обмена на емоции и преживявания по между ни е неразделна част от радостта на свързването ни едни с друг в общо цяло.
Споделяйте шейните, ските, полетите, вълните, музиката, игрите, отговорността, радостта, сълзите, делниците, празниците, питието, завивката , усмивката, себе си, вълненията, целите, мечтите. Точно, ясно и конкретно 😊

Зимата идва, да бъдем нащрек за приключения в бяло, защото всеки пропуснат миг на радост се записва в бележника, а общия бал е много важен за успешното завършване на годината и започването на новата 🙂
Честита и щастлива 2021 година, приятели!

Към началото
error: Съдържанието е защитено!!!