Ще продължавам да катеря до последния на сърцето вик

Черни Връх – още един покорен връх, само на една ръка разстояние

По време на съботната ни разходка в южния парк, докато крачим и си бъбрим с любима приятелка. Споделям намеренията ни за утрешния ден, да покорим Черни връх. В отговор, по темата за хората и планините, тя сподели, че не я вдъхновява дългото ходене в планината и преследването на върхове. Нима е възможно сладката умора след целодневно трамбоване в планината, богата на гледки, свеж въздух и разнообразни преживявания… да не носи радост и удовлетворение някому. Разбира се, че е възможно, що за нелеп въпрос си задавам. По-важен е отговора, който сама на себе си давам. Защо обичам толкова много всеки досег с планината. Защо ми е хубаво да се предизвикваме със седем годишната ни дъщеря, по пътя нагоре към всеки следващ връх?

Неделните утрини са любими за семейството ни. С приготвянето на храната за деня и зареждането на термоса с ароматен чай, започва сутрешната ни настройка за предстоящото приключение. Всичко ми е приятно от момента на тръгването до завръщането ни и блаженото изтягане на дивана вечер у дома.
Обичам живота ни заедно. Обичам миговете дарени ни от Бог, в които младостта все още тече във вените ни и на двигателната активност, на която да се радваме. Обичам да играя на паркур, подскачайки по морените нагоре, заедно със седем годишното човече до мен, което прелитайки, понякога, увиснало на ръцете на мама и тати над стръмнини и руини, изкачва все повече и все по-големи камъни и препятствия нагоре към нейния връх.

Обичам качеството на общуване, което имаме в планината. Взаимодействие, в което същностите ни се свързват, с по-малко думи, с по-малко наставления, съвети и многословие. С много любов, съзерцание и уединение, но в заедност.
Преживявам живота такъв какъвто в момента е. Дар. Всичко се променя и живота тече. Сега е така, както е… а върховете са си все там, горе в планината и в сърцето, защото всяка истинска мечта не хваща ръжда!

Изкачването ни на вр. Черни връх е в подкрепа на семействата засегнати от рядката наследствена диагноза наследствен ангиоедем ♥️

Към началото
error: Съдържанието е защитено!!!